בעיות במסתמי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/05/2012 | 23:15 | מאת: דני

שלום רב, רציתי לשאול בנוגע לבעיות במסתמי הלב, ידידה שלי קיבלה אבחנה בנוגע לתלונות על קוצר נשימה וכאבים בחזה: מסתמים עדינים - תנועתיות מסתמים - לא תקינה צניחה קלה מעוגלת של מסתם מיטרלי בעיקר עלעל אחורי בצורת ערסל. סימפטומים: קוצר נשימה וכאבים בחזה. פרטים נוספים: * עקמת גב קלה. * בת 19. * רעש בלב. שאלות: * מה משמעות האבחנה? * עם איזה מומחה קרדיולוג הכי טוב להתייעץ? * האם יש טיפול? מה הצפי לעתיד?

לידידתך צניחה קלה של אחד מעלי המסתם המיטרלי המסתם בין חדר ופרוזדור שמאל. שתתיעץ עם קרדיולוג שיעיין בבדיקת האקו ולפי התשובה (האם המסתם דולף? ) יוכל להסביר לה את מצבה. לצניחה בלבד של המסתם אין טיפול אלא מעקב אקוקרדיוגרפי בלבד.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים