בדיקת הסיבה ומניעת הישנות קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/05/2009 | 15:44 | מאת: א

רב, כתוצאה ממים בברך, ניתנו לבעל עבר אירועים לבביים, התרופות הבאות: Lornoxicam 8mg -פעמיים ביום(בוקר וערב) LANSO PRASOLE 30 mg - פעם ביום לאחר 7 ימים היה קוצר נשימה חמור. בביה"ח רופא אחד חשב שיתכן ויש קשר ורופא אחר לא חשב כך. 1) האם תרופות אלו עלולות לגרום לקוצר נשימה, או לגרום\להחמיר בעיות לבביות קיימות? 2) האם תרופות אלו סותרות תרופות אחרות? 3) הטיפול היה אמור להיות ל-10 ימים ובאם יש שיפור להמשיכו. האם היה כדאי להמשיכו ולא להפסיק לאחר המקרה? 4) ישנה אפשרות לתת זריקה(אולי קורדיזון?). האם זה יכול לגרום שוב לקוצר נשימה, או לבעיות אחרות? 5) האם מים בברך אמור להדליק נורה אדומה לאנשים בעלי אירועים לבביים קודמים. מה היא הסיבה לכך? 6) מה יכולה להיות הסיבה לקוצר הנשימה? כיצד ניתן למנוע מקרים חוזרים? 7) איזה טיפול לריפוי הברך מומלץ לאדם בעל עבר לבבי? תודה רבה!

06/05/2009 | 19:34 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

טיפול בתרופות נוגדות דלקת מסוג Lornoxicam יכול היות כרוך בעליה בלחץ הדם, בהחמרה של התפקוד הכלייתי, בצבירת נוזלים ובהחמרה של אי ספיקת הלב. הטיפול ב- Lansoprazole מיועד למנוע את השפעות הלוואי של Lornoxicam על רירית הקיבה. אינני יודע מה היתה סיבת קוצר הנשימה, והאפשרות שהוא נגרם ע"י הטיפול התרופתי אכן קיימת. אין תרופה נטולת סיכון או תופעות לוואי, ובסופו של יום - צריך גם לטפל ולתת מענה לחולים. לכן בכל בחירה של טיפול תרופתי חייב הרופא לשקול את היתרונות לעומת הסיכון בטיפול הניתן לחולה. ההחלטה כיצד להמשיך בטיפול נתונה בידי הרופא המטפל.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים