בלוטת התריס- פעילות יתר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/12/2020 | 19:51 | מאת: שירז

שלום, בת 31 בריאה בדרכ. בעבר בדיקות מקיפות ללב בעקבות פעימות מוקדמות כנראה מסורס וחרדה. אובחנתי לפני שבועיים עם דלקת בבלוטת התריס שכרגע נמצאת בשלב פעילות יתר (השלב השני תת פעילות ורק לאחר מכן תתאזן). אני לא מטופלת באף כדור בטענה שזה זמני וזה יחלוף. יש לי דופק מהיר במהלך היום 90-110 לדקה. עם התייעצות אצל הקרדיולוג נתן לי חוסמי בטא על מנת להוריד קצת את הדופק.האנדוקרינולוגית טוענת שלא צריך כדורים. השאלה שלי- האם אפשר להימנע מכדורים? האם יכול להיות נזק ללב? האם אולי חצי כדור יסייע ולא 2 כדורים ביום?

ברור שהדופק המהיר משני לפעילות המוגברת של הבלוטה. בהחלט מקובל לטפל בחוסם ביתא כדי להאיט את הדופק במקביל לטיפול בבלוטה עצמה. אפשר לנסות ולהתחיל ממינון קטן ולעלות לפי הצורך

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים