תוצאות מיפוי לב עם טכנציום ודיפירדמול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/11/2020 | 15:17 | מאת: מייק

במיפוי טכנציום שעשיתי התוצאות הן---אסימפטומטי.אין עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית בעקבות מתן דיפירדמול ומאמץ קל.נצפה פגם מילוי קל קבוע בסגמנטים האינפריורי והאינפרוספטלי. המימצאים יכולים להתאים לנזק קל ישן או ארטיפקט הסרעפת.מומלצת קולציה לאקו דופלר להערכת תנועתיות הדפנות. מה משמעות התץוצאות?

במיפוי הודגם פגם מילוי קבוע בדופן התחתונה, פגם קטן, יכול להיות אזור קטן של אוטם בשריר הלב אבל יכול להיות גם השלכה של הסרעפת על הדופן התחתונה. כדי להבדיל בין שני המצבים יש לבצע אקו דופלר ולהסתכל על ההתכווצות של הדופן - אם ההתכווצות תקינה זו השלכה של הסרעפת ואין לממצא כל חשיבות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים