קשר בין פעימות מוקדמות למצב הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/11/2020 | 13:23 | מאת: עודד

דוקטור שלום רב, א.האם ישנו קשר בין התגברות מספרם של פעימות מוקדמות לבין מצבם של עורקי הלב/הלב? ב.מה המשמעות של התייחסות לשינויים ב st בבדיקת הולטר 24 שעות? תודה רבה על ניהול נפלא של הפורום.

לרב אין קשר בין מצבם של עורקי הלב ופעימות מוקדמות אם כי באופן עקיף כשיש היצרויות או חסימה של עורקי הלב יכל להיות נזק לשריר הלב ( אסכמיה או אוטם שריר הלב ) שהם כשלעצמם מצב שכן יכל לגרום לפעימות מוקדמות. הולטר נועד לאבחן בעיקר שינויים בקצב הלב במקביל ניתן לפעמים להתייחס גם לשינויים במקטע ה ST שינויים שיכולים להחשיד לקיום אסכמיה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים