השוואת אקו לב בזמנים שונים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

18/11/2020 | 08:36 | מאת: ליאור

ה-LVEF שלי כל הזמן בירידה.לפני ארבע שנים היה 65%.אחר כך 60%.אתמול עשיתי אקו במאמץ:היה LVEF:כ-55%,הערך התחתון של הנורמה.אבל במאמץ מצאו שיפור משמעותי בהתכווצות ובתפקוד של חדר שמאל.האם יכולה להיות משמעות לשינויים הללו?אני חייב לציין ששלושת בדיקות האקו שביצעתי נעשו במכונים שונים.מבנה וגודל חדר שמאל תקינים.

מבלי לראות את הבדיקות עצמן הערכים שציינת בין 55-65% יכולים להיות בהחלט ערכים תקינים ואפילו שווים . נכון שכאילו יש מגמת ירידה ויש הבדל בין 55 ל 65 אבל לא בין 65 ל 60 או בין 60 ל55. ויש גם שיפור במאמץ אז באמת לא הייתי דואג יותר מדי.

20/11/2020 | 09:39 | מאת: ליאור

הקרדיולוג בכל זאת נתן לי קרדילוק 1.25,גם בגלל דופק מהיר ביקיצה בלילה.הוא רוצה לבדוק הולטר לב ביחד עם הקרדילוק.עכשיו,הקרדילוק בלילה הראשון לא השפיע,האם הוא משפיע רק אחרי כמה ימים?או שהוא אמור להשפיע כבר בלילה הראשון?

צריך לחכות כמה ימים כדי לראות מה השפעתו

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים