גרבי לחץ ותסמונת פוטס- אי סבילות לעמידה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/11/2020 | 18:31 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, לי יש טכיקרדיה תנוחתית שבה הדופק קופץ במעל 30 פעימות בעמידה ולא מגיע מספיק דם למוח. רכשתי גרבי לחץ שיעזרו לכך. הן דיי לא נוחות, ותהיתי: במידה ואני אהיה איתן כשהן לא מגולגלות עד לברביים ולא מתוחות וככה אשב ורק שכשאני צריכה לעמוד 2 דקות קודם אני אמתח אותן(רק אז זה לוחץ) האם זה גם יעבוד? או שצריך כל הזמן להיות איתן? וידוע לך אולי למה רופאים כמעט ולא מכירים את התסמונת פוטס? מדוע כולם חושבים שזה נפילת לחץ דם ולא עלייה של מעל ל 30 פעימות דופק? האם לא לומדים על זה בבית ספר לרפואה? תודה מראש

לומדים על זה אבל זה בהחלט לא שכיח ומה לעשות ברב רובם של המקרים הבעיה בלחץ הדם ולא בדופק. לגבי הגרביים ברור שככל שיהיו יותר זמן על הרגל ויותר מתוחות.. כך ייטב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים