פענוח MRI לב לאור מקרה משפחתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/11/2020 | 12:15 | מאת: אורי

עשיתי שבוע שעבר בדיקת MRI לב, יש לי תור כמובן לרופא המפנה. אך בינתיים ראיתי שבסיכום רשום: התמונה מתאימה ל-Non compaction - CMP, אפשר לקבל הסבר כללי על כך? חומרה וכו'?

מדובר בקרדיומיופטיה - מחלה של שריר הלב שיש בה שינוי במבנה סיבי השריר עם תמונה אופיינית באקו דופלר וב CT ו MRI . הסימפטומים תלויים בחומרת השינויים והם לרב סימפטומים של אי ספיקת לב כמו עייפות קוצר נשימה וקושי במאמץ. שאר הפרטים אצל הרופא המפנה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים