לקיחת מלח והשפעה על הנתרן בדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/11/2020 | 22:58 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, ראיתי שציינת כאן שלקיחת מלח בעייתי באם רמת המלחים תקינות. לי יש פוטס(טכיקרדיה תנוחתית). עליי לקחת כ 8 עד 10 גרם מלח עם 2 וחצי ליטר מים וצבירת נוזלים. הנתרן אצלי 136 והטווח מתחיל רק ב 136. באוכל אני כמעט ולא אוכלת מלח אז ה 8 גרם זה מחולק במהלך היום. מדוע זה עלול להיות בעייתי? כי בעצם רמת הנתרן בדם עם הזמן תעלה לערכים גבוהים מידיי? והאם עדיף להעדיף במקרה כזה שמדובר על טיפול לכל החיים לבחור בפלורינף שיעשה אגירת נוזלים ולא מלח? תודה מאש

נטילת תוספת מלח כשרמת המלח תקינה יכולה להיות בעייתית אבל לא בהכרח. צריך במצבך לנסות ,להתחיל במינונים קטנים ההולכים וגדלים תוך מעקב אחרי רמת הנתרן,תגובת לחץ הדם ותופעות אחרות אם מופיעות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים