שאלה על תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/08/2020 | 18:38 | מאת: מאי

בת 31, בדרך כלל בריאה עם נטייה לסטרס, חרדות ועייפות. לפני חודשיים עברתי איזשהי טראומה ולאחריה במשך חודשיים אני חווה קשיי נשימה, כאבים בחזה, ליחה ולאחר מכן התפתחו גם שיעולים. עשיתי א.ק.ג שיצא תקין ואקו לב שיצא תקין חוץ מ: אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית מינימלית, חוץ מזה הכל יצא תקין. האם יש קשר בין תוצאות הבדיקה לבין התחושה הכללית? האם אי ספיקה זו יכולה לחזור להיות תקינה בעקבות אורח חיים בריא יותר כמו ריצה, אכילה בריאה ושמירה על מצב נפשי משופר? האם אי פעם אנשים חזרו מאי ספיקה מינימלית למצב תקין?

אי ספיקה מינימלית זה למעשה מצב תקין אז אין לאאן לחזור ממנו .בדיקת האקו - תקינה !

09/08/2020 | 19:18 | מאת: מאי

תודה על התשובה המהירה, קראתי שמצב זה יכול להחמיר ולהתפתח לאי ספיקה יותר חמורה... יש איך למנוע זאת? האם אני יכולה להמשיך לעשות פעילות גופנית מאומצת?

10/08/2020 | 10:12 | מאת: י

כן את יכולה. אין לך דרך לשפר את התוצאה או המצב. בגדול זו נטיה גנטית של כולנו. למנוע.. זה לא לעשן, אלכהול ולא לחלות בסטרפטקוקוס

יכולה לעשות כל פעילות ,אין דרך למנוע החמרה של הדליפה ,ברב רובם של המקרים המצב נשאר ללא שינוי

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים