בדיקות לב בגלל ממצא מקרי ב MRI

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/06/2020 | 07:01 | מאת: שושי

שלום.. בת 30.. ביצעתי MRI מעקב למיקרואדנומה זעירה בהיפופיזה ויצא שם ממצא חדש "מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן בצד ימין פרונטלי" ואז בסיכום שוב כתוב את זה ואז "מיקרואנגיופתיים?" "המוקדים לא נראו בבדיקות קודמות". הייתי אצל נוירולוג והוא אמר שזה לא שכיח בגיל שלי... הפנה בין היתר לאקו לב, הולטר לב וקרישה. בדיקות הקרישה תקינות. אני מתביישת לעשות את שתי הבדיקות האחרות בגלל שצריך להוריד חזיה ולהשאר בלי כלום... אני מרגישה טוב חוץ מכאבי ראש... האם זה בסדר שאוותר על הבדיקות הרי הקרישה בסדר? רוב הסיכויים שאין לי בעיה לבבית.. אני לא יודעת איך להתגבר על המבוכה... האם יהיה אפשר בכל זאת להגיע עם חולצה רחבה/ חלוק רופף? האם אני לוקחת סיכון אם לא אעשה את הבדיקות?

24/06/2020 | 07:06 | מאת: שושי

הבדיקה השניה דורשת להיות עם אלקטרודות 24 שעות.. לא נח לי.. גם כדי להניח את האלקטרודות צריך לחשוף חזה... וגם אני צריכה להסתובב עם זה בעבודה.. לא נעים לי... אני באמת מתביישת

יש פתרון לכל בעיה "טכנית" כזו. את האקו עושה טכנאית ואפשר לבצע רותה בשיא הצניעות כנ"ל גם לגבי ההתחברות להולטר ואחרי החיבור לא רואים שום דבר. חבל לא לבצע בדיקות חיוניות כשאפשר למצוא פתרונות לכל דבר

25/06/2020 | 10:42 | מאת: שושי

מה הסיכוי שימצאו בעיה אם אין לי שום תסמין והממצא באמת התגלה במקרה... עשיתי MRI בגלל בעיה אנדוקרינית בכלל ופתאום אני מוצאת את עצמי בייעוץ נורולוגי ובדיקות לבביות.. אם לא הייתי עושה MRI בכלל לא הייתי יודעת על זה... למה הבדיקות חיוניות אם אין שום תסמין?

את הברור הקרדיאלי את עושה בגלל הממצא במח ב MRI. מציע שאת השאלות הללו תפני לנוירולוג ותשאלי אותו עד כמה הממצאים מחייבים המשך ברור קרדיאלי. היה בכל זאת ממצא ב MRI ויש מצבים ברפואה שמוצאים ממצא גם בעקראי , אז מה לא מטפלים או לא מבקקים את פשרו רק בגלל שנמצא בעקראי? לא הגיוני.

25/06/2020 | 11:37 | מאת: שושי

טוב תודה רבה.. לא חשבתי בהגיון, אתה צודק... אני פשוט נורא מתביישת... תודה... אני גם בלחץ מזה שימצאו לי בעיה בגיל שלי.. הנוירולוג אמר שזה לא שכיח בגיל שלי וחייב לברר מה הסיבה ושלא יחמיר...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים