חולשות ודופק מואץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/04/2009 | 08:57 | מאת: גלי

שלום יש לי בעייה של דופק מהיר במאמץ הכי קטן הליכה של חמש דקות ואני מיתעיפת מאוד מהר וגם הנשימות ניעשות כבדות או בעשיית עבודות הבית אני בת 43 עברתי אירוע ליפני כשנה כניראה מוחי עים חולשת פלג גוף שמאל אני מישתמשת במושג זה "כניראה" כי הרופאים לא היבחנו חד משמעית שזה אירוע מוחי ואני בחצי השנה האחרונה ביברור במכון לטרשת נפוצה. עברתי בירור קרדייולוגי הולטר ל24 שעות שהראה בעייה בקצב הלב שהרופא אמר שזה לא משמעותי ואולטרא סאווד שמראה אי ספיקה קלה ובבדיקת מאמץ קושי בהנהת הרגל שמאל מאמץ קל של 3 דקות הדופק היה 140 והפסיקו לי את הבדיקה באמצע כי לא יכולתי להמשיך והתשובה היתה שלא נימצאה איסמכיה במאמץ קל זה עליי לציין שאני עדיין סובלת מתופעות אילו שזה מקשה עלי ביום יום הרופא מישפחה המליץ לקרדיולוג שאני יעשה מיפיו לב אך הוא אמר שאין אינדיקציה מה אתה אומר? האים צריך לעשות ומה לגבי אקו-לב דרך הוושט? תודה וחג-שמח.

07/04/2009 | 13:20 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום גלי, אני מבין מדבריך שכבר עברת בירור קרדיולוגי ממצה, שלא העלה עדות להפרעת קצב או לאיסכמיה במאמץ. זאת בהסתתיגות, שכן בבדיקת המאמץ לא היגעת לדופק המירבי המתאים לגילך מפאת עייפות. אקו דרך הוושט יכול לסייע באיתור מקורות אפשריים לתסחיף או קריש דם, שיכולים לגרום לאירוע מוחי. אינני רואה כיצד הבדיקה מסייעת בשאלה של עייפות ודופק מהיר, מעבר לאקו רגיל. לא ברורה לי הבעיה הנוירולוגית ממנה את סובלת, והאם יש קשר בינה לבין העייפות והדופק המהיר. האם יתכן שאת פשוט אינך בכושר גופני מספק? במקרה כזה, אני ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל על פעילולת גופנית סדירה, שלאורך זמן תשפר את הכושר הגופני ותוכל להפחית את התלונות שתיארת. חג שמח ובריאות שלימה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים