אי ספיקת לב והיצרות כלי דם פריפריאליים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/03/2020 | 15:24 | מאת: לחוץ

שלום, ממקורות מידע לא מוסמכים (אינטרנט...) למדתי שבמצב של אי ספיקה לבבית הגוף ינסה "לכסות" על הבעיה באמצעות היצרות של כלי דם פריפריאליים. כמה זמן עשוי ה"פיצוי" הזה להימשך? האם במצב כזה אקו לב עדיין יאפשר אבחון של אי ספיקה לבבית, ששיווי המשקל (לכאורה) יפורש כמצב נורמלי? תודה רבה.

הפיצוי הזה ימשך כל עוד הגוף נזקק לפיצוי זה ,אקו לב יראה את מצב הלב באותו רגע בו נעשית הבדיקה

12/03/2020 | 13:30 | מאת: לחוץ

תודה על התשובה. אני לא בטוח שהבנתי נכון. האם התוצאות של אקו-לב במצב כזה יעידו על מצבו האמיתי של הלב, או על יכולתו "המשופרת" של הלב בהינתן הפיצוי? תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים