לוסטרל בטיחות לבבית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/02/2020 | 12:12 | מאת: אסי

היי ד"ר יקר בן 35 בריא ללא בעיות. רק תבנית early repolarization באקג. סובל מחרדות. התחלתי שימוש בלוסטרל כרגע אני ברבע כדור של 50 מג ואחכ אעלה לחצי ואחכ נראה. לפני כחודשיים ניסיתי ציפרלקס 5 מג. עשיתי כל יום אקג מהחרדה על ה qt. ביום ה7 ה qtc אכן עלה והיה 450-470ms ונכנסתי לבהלה והפסקתי. (באותו יום בערב חזר תקין) התחלתי טיפול בלוסטרל כי קראתי שיש לו השפעה קטנה יותר על ה qt. רציתי לשאול האם אפשר להיות רגוע? וגם מה קורה אם אצטרך ליטול אנטיביוטיקה מתישהו במקביל שגם יכולה להשפיע על ה qt ?

19/02/2020 | 12:19 | מאת: אסי

רק אציין שאני חרדתי מאוד מתרופות באופן כללי, אז בבקשה להיות עדינים בתגובה :)

לגבי האנטיביוטיקה - דיה לצרה בשעתה, לגבי הלוסטרל אתה בהחלט יכול להיות רגוע

20/02/2020 | 09:08 | מאת: אסי

תודה רבה ד"ר. רק לחזק את ההרגעה :) זה שאז היה הארכה חד פעמית של ה qt מהציפרלקס זה לא סימן שאני צריך יותר להיזהר מתרופות שעלולות להשפיע? והאם התבנית שיש לי early repolarization לא קשורה לעניין שתרופה עלולה להפריע עוד למוליכות הקרדיאלית? תודה שוב

ההרגעה מחוזקת כל מילה נוספת מיותרת

21/02/2020 | 10:35 | מאת: אסי

שלום היום עשיתי אקג אחרי 3 ימי נטילה במינון של 12 מג וכבר נראה שה qt נהיה גבולי ( 440 ומעלה) אשמח לחוות דעתך

מה זה ומעלה ? לא מכיר ערך כזה

21/02/2020 | 12:42 | מאת: אסי

440-470 בערך

21/02/2020 | 13:00 | מאת: אסי

גם צירפתי תרשים אקג

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים