תחליף למונוקורד 20 לחולה בלתי ניתן לצינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/10/2019 | 22:06 | מאת: סיגלית

שלום, האם יש תחליף למונוקורד. גורמת לאבי בן 85 לאחר מעקפים, סטנטים, צינתורים - התקפי מנייר . מקבל תעוקות לב (מיני התקפים) ואנו נדרשים לעיתים לתרסיס ניטרוגליצרין. ביום מדבקת ניטרו 10 מ"ג. מתשע בבוקר עד תשע בערב . ובלילה משעה 20:00 מונוקורד. תודה

מונוקורד הוא כדור ממשפחת הניטרטים אותה משפחה של תרסיס הניטרוגליצרין או מדבקת הניטרו. כדורים דומים מאותה משפחה הם האיזוקרדיד איזוטארד ומונוניט אבל יתכן וגם הם יגרמו לאותן תופעות לואי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים