פרוזדור שמאלי מוגדל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

18/08/2019 | 12:29 | מאת: אורלי

שלום רב.. עשיתי אקו לב השבוע וכתוב לי שני דברים: 1. שטח פרוזדור שמאלי אמור להיות קטן מ15 אבל אצלי הוא 20 .. כתוב normal heart chambers size למעט mild lae.. מה זה אומר והאם יש לזה משמעות כלשהי?? האם זה יכול להחמיר? 2. במסתם הטריקוספידלי רשום תקין דליפה טריויאלית. מה זה אומר והאם זה יכול להחמיר ? תודה רבה!!!!

לגבי המסתם הטריקוספידלי מה שכתוב זה למעשה תקין לגמרי. לגבי הגדלת הפרוזדור - לא כתבת את גילך ואם יש חלות רקע כמו יתר לחץ דם. הגדלה כזאת של הפרוזדור היא כרגע חסרת כל משמעות. אם ישנה סיבה שהפרוזדור גדל - זה כמובן יכול להחמיר עם הזמן,תלוי בסיבה.

18/08/2019 | 14:43 | מאת: אורלי

תודה רבה על המענה אני בת 33 ואין יתר לחץ דם ... יש פשוט דופק מהיר מאוד לפעמים הרבה פעמים.. גם במנוחה... ולפעמים פעימות מוקדמות ... שגורמות לי חנק. אבל האם זה קשור איכשהו לפרוזדור ?

פרוזדור יכול לגדול כשיש הפרעות קצב ממקור הפרוזדור כמו פרפור פרוזדורים, לא שכיח בגילך. גם ההיפך נכון פרוזדור מוגדל יכול לגרום להפרעת קצב. לא הייתי דואג כרגע, צריך לעקב באקו חוזר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים