תוצאות בדיקת אקו לב כפי שהתקבלו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/08/2019 | 10:27 | מאת: רחל

אודה מאד לחוות דעתך על תוצאות הבדיקה הרצ"ב. אודה גם על חוות דעת להמשך טיפול. להלן תוצאות הבדיקה: בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. ללא היפרטרופיה. התכווצותו הגלובלית תקינה. יחס 'E/E 'החינו 7 תקין. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות תקינות. האאורטה העולה אינה מורחבת. שורש האאורטה תקין. קשת תקינה. מסתם מטרלי מעובה קלות. דלף טריוואילי. מסתם אאורטלי תלת עלי מעובה מסוייד. פתיחה מוגבלת. דלף קל. היצורת עד בינונית. מפל 22/35 ממ"כ. שטח מחשוב לפי נוסחת המשכיות הינו 9.0 סמ"ר - אפיק מוצא נמדד 16 ממ'. ללא דלף או היצרות. מסתם טריקוספדילי תקין. דלף קל. 18 RVSP ממ"כ + RAP .סיגנל לא מלא של דופלר. ווריד נבוב תחתון תקין. לא נראה נוזל פריקרדיאלי. Good systolciLV fucntion Calcific aortic valve. Up to moderate aortis stenosis, mild regrugitation Mild mitral regurgitation

באקו ישנה היצרות בינונית במסתם האאורטלי לא כתבת מה גילך ומה תלונותיך בכל מקרה אין לזה טיפול ספציפי ובטח שלא באינטרנט

08/08/2019 | 13:09 | מאת: רחל

תודה על המענה. גילי הוא 68. אין לי כל תלונות רפואיות. האם סה משנה התייחסות לתוצאות הבדיקה?

ממצא די אופיני לגיל שמצריך כאמור מעקב

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים