Pfo ואספירין האם יש צורך לקחת ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/07/2019 | 22:10 | מאת: בר

ערב טוב ושבת שלום בת 45, ברקע pfo בגודל בינוני נמצא באקראי לאחר בדיקת tcd, לא בוצע אקו לב דרך הוושט לפני כשנה אשפוז בחשד לאירוע מוחי, לא אובחן אירוע מוחי, בבדיקת mri, שינויים שינויים איסכמיין בחומר הלבן שאינן תואמים את גיל הנבדקת, יש לציין שאותם שינויים ניצפו גם לפני כ10 שנים . נתבקשתי ליטול אספירין עקב הממצאים , לאחר כ3 חודשים שהגעתי לביקורת מנהל מחלקת השבץ ביקש שאפסיק ואקח סביב טיסות ממושכות בלבד לפני כחודש ביקורת נוספת וביקש שאפסיק לאלתר במשך שהשנה האחרונה לא קיבלתי תשובה מוחלטת לנושא האספירין וזה גורם לי לאט שקט כרגע אני לוקחת כל יומיים שלושה האם יש אפקטיביות מממ לקחת בצורה הנ''ל? האם pfo מצריך לקחת אספירין ? אשמח לשמוע ממך לגבי זה תודה רבה וערב טוב

13/07/2019 | 23:03 | מאת: בר

שאלה נוספת : האם נטילת אספירין 100 מג פעמיים בשבוע אפקטיבית כמו נטילה יומית ? מי הכתובת שאני צריכה לקבל ממנה תשובה לגבי נטילת אספירין , קרדיולוג או נירולוג בהתחשב בעבודה שיש לי pfo בינוני ובדיקת mri ראש שינויים בחומר הלבן תודה רבה על המענה

אז ככה : אספירין שאיננו נלקח כל יום פחות אפקטיבי ,ככל שמשך הזמן בין כדור לכדור ארוך יותר - האפקטיביות יורדת דבר שני - PFO איננו אינדיקציה לנטילת אספירין, ולכן הכדור עובר לדי הנוירולוג. אם אחרי מה שעברת,אחרי תוצאות ה MRI - הנוירולוג החליט שאין צורך באספירין אז אין צורך ובטח אין טעם לקחת אותו פעם בכמה ימים כדי " להשקיט את המצפון ".

14/07/2019 | 08:27 | מאת: בר

בוקר טוב ושבוע טוב תודה רבה על המענה המהיר אם נירולוג ( מנהל מחלקת שבץ ) החליט שעליי לקחת סביב טיסות ממושכות בלבד, אך בעת שחרור מאשפוז במחלקה נירולוגית ביקשו שאקח כל יום מה עליי לעשות ? אני מרגישה תלויה באוויר. תודה

14/07/2019 | 08:28 | מאת: בר

השאלה אחרונה לבוקר זה לפני טיסה כמה ימים לפני טיסה כדאי לקחת את האספירין וכמה ימים לאחר הנחיתה ?

אין מצב שמנהל מחלקה נוירולוגית ימליץ לא לקחת ובמכתב השחרור יהיה כתוב שכן... אני קצת מסופק על היעילות של אספירין בטיסה בכל מקרה כדי שהאספירין יפעל מידית וכדי להימנע מנטילת אספירין מספר ימים הייתי מסתפק בלעיסת כדור אספירין 300 מ"ג ממש לפני הטיסה. אם את כל כך לא שקטה מה יותר פשוט מלהרים טלפון לנוירולוג לשאול אותו מה בדיוק הוא ממליץ לעשות איך כמה ומתי ולא להישאר באויר..

14/07/2019 | 12:43 | מאת: בר

היי לצערי זה מה שהיה כתוב לי במכתב השחרור לא להפסיק את האספירין ואילו לא ליום אחד לאחר כחודש מהשחרור הגעתי לביקורת אצל מנהל מחלקת שבץ של המחלקה הנירולוגית והוא ביקש להפסיק לקחת את האספירין, ורק סביב טיסות ממושכות לפני כחודש הגעתי לביקורת שוב לאחר שנה אצלו והוא ביקש שאחזור שוב על mri ראש ואקח אספירין סביב הטיסות האם אתה חושב שיש פה מקום לחוות דעת נוספת , אשמח לקבל את עצתך תודה רבה על המענה

חוות דעת נוספת לעולם לא מזיקה, רק לזכר שאם חוות הדעת השניה תהיה שונה מהראשונה.. תזדקקי לחוות דעת שלישית כדי להכריע. נראה לי ממה שכתבת שאת בהחלט יכולה להסתפק באספירין סביב טיסות. אבל אינני נוירולוג.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים