תפריט פריקרדיאלי כבר כמה שנים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/04/2019 | 20:43 | מאת: דנה

שלום בשנת2008 גילו לי תפריט פריקרדיאלי בכמות קטנה, ממצא זה נמצא אצלי עד היום, גילו לי גם בבדעקת אקו נכון לשנת 2019 האם עדיין צריך לעקוב אחרי זה? זאת אומרת אם ב11 שנה זה לא גדל זה כבר לא יגדל?הכמות נשארה מזערית

14/04/2019 | 20:47 | מאת: דנה

משנת 2002 יותר נכון

כמות קטנה או מזערית ? בכל מקרה אם לא השתנה לאורך השנים זה כרגע חסר משמעות.

16/04/2019 | 09:11 | מאת: דנה

בכל האקו במשך השנים, פעם כתוב קטנה , פעם כתוב מזערית ואז שוב קטנה ואז שוב מזערית נראה לי שהתכוונו לאותו הדבר לא? 1. האם להמשיך לעקוב ? 2. והאם שזה גודל מה הסימנים של זה? אם ייגדל. עירערת אותי בשאלתך של קטנה או מזערית

את מתערערת בקלות מדי בגדול אין הבדל בין קטנה ומזערית זה רק שאלה של ניסוח מה הסימנים כשזה גדל? מאד פשוט - יש יותר נוזל.

16/04/2019 | 18:24 | מאת: דנה

תודה רבה רבה לך מתנצלת על השאלה האחרונה התכוונתי מה הסימנים הפיזיים שאני ארגיש אם זה יגדל תודה וחג שמח

בתפליט פריקרדיאלי מאד גדול יכולים להופיע סמנים "פיזיים", ללב יש קושי להתכווץ ולהתרחב כי החלל סביבו מלא בנוזל ואז יש לכך השפעה על לחץ הדם שיורד,הדופק שעולה ,קוצר נשימה במאמץ ועוד... אבל לא נראה לי שזה הכוון אצלך. חג שמח

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים