דופק בזמן עיסוק בפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/03/2019 | 22:36 | מאת: ירין

שלום דוקטור ידוע שפעילות גופנית ככל שתיהיה היא טובה לגוף (זה מה שאומרים), אבל אני מנסה לחשוב אם עצמי במהלך ריצה שמישהו עוסק בפעילות גופנית לא מסוכן נניח שבזמן ריצה הדופק נשאר גבוה ? הרי ככול שרצים בעצימות נמוכה בינונית גבוה הדופק עובד מהר בכול מצב.. זה לא מסוכן ? כי אומרים שפעילות גופנית עושה טוב ללב ולגוף ומצד שני הלב פועם מהר, דופק בפעילות גופנית יכול ליהות 150-170 ואפילו יותר אז איך בידיוק היא טובה? אם הלב עובד במהירות..... הייתי שמח להסבר

הלב עומד בעומס של דופק גם 170 בזמן פעילות גופנית .בלב בריא אין עם זה שום בעיה. יש בעיה אם הדופק לאורך תקופה ארוכה ( ימים רצופים ושבועות ) בערכים כאלה .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים