סינוס טכיקרדיה דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/03/2019 | 18:52 | מאת: יותם

שלום רב פרופסור אליאן הגדול רציתי להבין משהו במידה ולאדם כלשהו יש דופק ממש מהיר שנמדד והתגלה כסינוס טכיקרדיה בהנחה שנשלל תריסיות בדיקות דם ועוד דברים אחרים ששוללים בעיית לב או הפרעת קצב . נניח הדופק במנוחה הזה הוא 130-170 לצורך הדוגמא גם שזה ממש מהיר ונמצא כקצב סינוס זה נחשב תקין ?? בכול זאת שזה מהירות כזאת ? באותו רגע שהבן אדם נניח עשה בדיקה ונמצא תקין אך מהיר זה בסדר כי זה סינוס ?

טקיקרדיה - המונח הלטיני לדופק לב מהיר (טכי - מהיר; קרדיה - לב). כאשר דופק מהיר איננו נובע מעלייה טבעית של הדופק כתגובה למאמץ או למצב דחק יתכן שמדובר בהפרעה בקצב . דופק 130 סדיר יכול להיות סינו טקיקרדיה דופק 170 הוא קרוב לודאי טקיקרדיה שלא ממקור הסינוס

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים