בדיקת מיפוי לב בדחק עם חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/03/2019 | 14:17 | מאת: פאני

שלום, ב בדיקת הולטר במאמץ יצא חשד לאיסכמיה האם יש צורך במיפוי לב בדיק? אני קיבלתי חומר ניגוד כשעשיתי mri בעקבות פריקת כתף לפני כחודשיים והרגשתי ממש לא טוב היה לי קוצר נשימה ועיניים נפוחות ודומעות.. מה דעתך? אשמח לתובה מהירה שכן הוזמנתי לבדיקה ביום שלישי 13/03/19 תודה רבה.פאני מדם שרם תז 69224806

סתם שאלה - למה כתבת את מספר תז שלך ? זה יתרום לתשובה ? חומר ניגוד שניתן ב MRI איננו אותו חומר כמו במיפוי לב הולטר היא בדיקה להפרעות קצב ונכון שניתן לעיתים לקבל בה גם ממצאים שמחשידים לקיום אסכמיה ( צניחות במקטע ST ) .כדאי שקרדיולוג יעבר על ההולטר ויחליט אם צריך באמת להתקדם למיפוי לב כדי לשלול אסכמיה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים