פיענוח אקוקרדיוגרפיה במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/03/2019 | 14:03 | מאת: עמי

שלום רב, אני בן 59, שוקל 91 ובגובה 1,78. עברתי בדיקה ואני מנסה להבין את תוצאותיה: לחץ דם במנוחה 130/90 לחץ דם מירבי 150/80 Left atrium 43 24 Left ventricle-end diastole 47 Left ventricle-end systole 33 Interveentricular end-diastolic thickness 12 Posterior wall end - diastolic thickness 11 Aortic root 33 Ascending aorta 39 Mitral value - MIN TI Gradient /estimated PAP - mmHg Diastolic dysfunction (degree) - E<A במנוחה: חדר שמאל תקין בגודלו חדר ימין תקין התכווצות תקינה של כל הסיגמנטים EF=60% הרחבה קלה של פרוזדןר שמאל, הרחבה קלה של האאורטה העולה. ספטום מעובה במידה קלה. במאמץ היפרקנזיה של כל הסיגמנטים שהודגמו, באקו מייד בסיום המאמץ תודה רבה!

יש לך הרחבה קלה של פרוזדור שמאל והרחבה קלה של אבי העורקים במאמץ יש התכווצות תקינה של כל דפנות חדר שמאל ,קרי אין עדות לאסכמיה במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים