מה ההבדל בין מיפוי לב לCT וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/03/2019 | 08:27 | מאת: עדנה

בת 53, לאחר פטירת חבר מהתקף לב פתאומי בשנתו, החלטתי להיות אחראית וללכת להיבדק. עשיתי א.ק.ג, ואז אקג במאמץ ונראו איזה שינויים שדורשים המשך בירור. הופנתי למיפוי לב ואקו לב. מבינה שלמיפוי לב יש קרינה גבוהה וכי יש בדיקה בשם צינטור וירטואלי כתחליף. האם אכן מתחלפת מיפוי? האם אין קרינה? תודה עדנה

נעמיד דברים על דיוקן. גם למיפוי וגם לצינתור וירטואלי יש קרינה. הקרינה בצינתור הוירטואלי הרבה יותר גדולה.מיפוי הינה בדיקה פיזיולוגית ששוללת קיום אסכמיה בעוד הצינתור מדגים ישירות את עורקי הלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים