לחץ דם גבוה, האם קשור לנטילת התרופה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/02/2019 | 23:07 | מאת: דן

שלום בן 45. בדר"כ לחץ דם תקין/גבולי (לא מטופל בתרופות) מטופל מזה כשבוע וחצי בפרדינזון עקב ליקוי שמיעה פתאומי. המינון התחיל מכמה ימים של 60 מ"ג ליום, לאחר מכן ירידה של כמה ימים על 40 מ"ג, וכעת אני בשלב של ה- 20 מ"ג ליום. אני סובל משלל תופעות, ואיני יודע אם ומה קשור לתרופה, ואם יש צורך בבירור/בדיקה. בעיות בשינה (העברתי גם לילות ללא שינה כמעט) בלילה וביום. תחושה של חוסר אוויר, לחץ בראש, מתח. וכן במדידות לחץ דם, ראיתי שלחצי הדם שלי גבוהים, מדדתי במספר הזדמנויות, ערכים של הסיסטולי נעים בין 135-165 , ושל הדיאסטולי 93-100. האם לחצי הדם הללו מסוכנים? (אני מודה שזה תורם לי לעוד לחץ וחשש מאירוע חלילה) האם זה קשור לתרופה? היא יכולה להעלות לחצי דם לרמות כאלו? והאם זה צפוי להסתדר מיד לאחר סיום הטיפול בפרדניזון (אני מסיים בעוד 5 ימים) אם לא, האם ממתח זה יכול לקרות או שיש משהו אחר? הלחץ בראש (לפעמים גם כאב ראש) קשורים ללחץ דם הגבוה? תודה רבה

לתלונות שלך יש ללא ספק קשר לפרדניזון שיכול גם להעלות לחצי דם, לחצי דם כאלו לטווח זמן קצר אינם " מסוכנים" . אם אין יתר לחץ דם ברקע זה אמור להסתדר עם הפסקת התרופה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים