חזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/04/2009 | 14:57 | מאת: יוליה

שלום! אבא שלי בן 55 עבר ניתוח 2 מעקפים ב-21/7/08 מסוג bypass aortocor (cabg) - 2 cor art OPCAB LIMA to D1 AND LAD off pump cab בעקבות צינתור שבו: LAD>90% Diagonal>90% normal systolic function אבא הוא אח מוסמך במקצוע,ועובד במחלקה סיעודית. עד 20/4/09 שוהה בחופשת מחלה מטעם מוסד רפואי בו עובד, ואז מעוניין לחזור לעבודה. עבודתו כוללת לעיתים הפיכות חולים סיעודיים, הליכה (כ-3 שעות) ועמידה ממושכת (כשעתיים) עם הפסקות לפי צרכי המחלקה. נכון להיום אין לו בעיה עם הליכה ועמידה , אך יש כאבים באיזור סטרנום באיזור פצע ניתוח בהרמת משקל כבד (כ-15 ק"ג). אקו במאמץ שבוצע לאחרונה תקין, אקג תקין, באופן כללי אבא מרגיש טוב. האם חזרה לעבודה מסכנת את בריאותו? האם מעלה סבירות לאירוע לב נוסף? האם הסבה מקצועית למקצוע שלא דורש מאמץ גופני מומלצת כדי למנוע אירועי לב בעתיד? תודה

07/04/2009 | 13:18 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום יוליה, ככלל, אנו מעודדים חולים שעברו ניתוח מעקפים לחזור לפעילות גופנית סדירה, וגם למעגל העבודה. הקרדיולוג המטפל באביך יכול להעריך את מצבו הרפואי העכשווי, ואת יכולתו לבצע פעילות גופנית. בדרך כלל, פעילות גופנית סדירה יכולה להפחית את את הסיכון לאירועי לב בעתיד. ניתן להיוועץ בנושא זה גם עם רופא תעסוקתי, השירות ניתן במסגרת קופות החולים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים