אק"ג עד כמה הוא נותן תמונת מצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/01/2019 | 02:10 | מאת: משה

שלום דוקטור אני יודע שיש הרבה בדיקות שאפשר לעשות ללב, אבל הבדיקה הידועה והראשונה שעושים זה אק"ג,אני יודע שהבדיקה קצרה, עד כמה הבדיקה נותנת תמונת מצב ללב ? , מה אפשר להסיק ממנה ? מה היא מאתרת ?

בדיקת אק"ג נכונה לרגע שעושים אותה. האק"ג יכול להראות הפרעות בקצב הלב , סמנים שמצביעים על עובי הדפנות, וגם סמנים של התקף לב אם יש התקף לב. זו בהחלט בדיקה בסיסית שלא משקפת את מצבו של הנבדק - יכולה להיות היצרות קשה באחד העורקים והאק"ג במנוחה יהיה תקין. ועוד...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים