סטנט או ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/12/2018 | 20:26 | מאת: ארי

שלום, במידה ובעורק מסויים הוכנס סטנט. ובמידה ולאחר שנים רבות נוצרה היצרות נוספת באותו העורק או באחד משני העורקים האחרים, האם הפרקטיקה הרפואית מגדירה השתלת סטנט נוסף או השלב הבא הוא ניתוח מעקפים? אשמח לדעת מה ה"נזק" שנדרש להיות בעורק בכדי שידרש ניתוח מעקפים? תודה

ניתן להשתיל עוד סטנט במקומות אחרים וגם בתוך סטנט ישן אם צריך כשיש הרבה היצרויות ובמקומות שאינם מתאימים לטיפול בצינתור או כשיש סכרת ברקע ומספר היצרויות - יש מקום לניתוח

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים