התייעצות לאחר הולטר לב והולטר ל"ד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/12/2018 | 19:45 | מאת: אבי

שלום בן 36 , מצ"ב תוצאות הולטר לב +ל"ד. הולטר לב : משך בדיקה 20 שעות ו 57 דקות. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 35 ל 87 לדקה (ממוצע 56). הודגמו פאוזות עד 2.9 שניות וקטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 26 לדקה בשעות הלילה. הפרעות קצב על חדריות: APB's בודדים - 2. הולטר ל"ד: ל"ד ממוצע ב 24 שעות סיסטולי 122 דיאסטולי 69. דופק ממוצע ב 24 שעות : 53. ל"ד ביום: סיסטולי ממוצע 124 דיאסטולי ממוצע 71. דיאסטולי מעל 85: 2.17% סיסטולי מעל 135: 6.52%. ל"ד בלילה: סיסטולי ממוצע 114 דיאסטולי ממוצע 65. דיאסטולי מעל 70: 7.69% סיסטולי מעל 120: 15.38%. מסקנות: NORMAL B.P MILD SYSTOLIC AND MILD DIASTOLIC DIPPER. ישנן מדידות עם דופק נמוך מ - 50 לדקה. בעבר בוצע הולטר לב ואקו לב. אקו לב אחרון רשום: NORMAL ECHO DOPPLER ESTIMATED LVEF=60% מסקנות: NO GREAT CHANGE FROM 4.2014 קבעתי תור נוסף לקרדיולוג,אך שאלתי בינתיים איך להתייחס להולטר לב האחרון ובמיוחד ל"הפרעות קצב על חדריות: APB's בודדים - 2" ? תודה אבי

ה APBS הן פעימות מוקדמות והן ממש לא מטרידות הייתי יותר מוטרד מהדופק האיטי אבל את זה כבר יבדק הקרדיולוג שיראה את ההולטר מול עיניו

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים