פענוח בדיקת הולטק שביצעתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/11/2018 | 21:58 | מאת: אריק

בן 68 עשיתי בדיקת הולטר לאחר איבוד ההכרה למספר שניות והתאוששות עצמונית הרופא קרא לזה "סינקופה" להלך התוצאות והאם לדעתך יש ממצא מדאיג . תודה? אריך: 11/11/2018 תחילת בדיקה: 09:43 סיום בדיקה: 08:07 סה“כ שעות: 0:0 22:22 הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 63 מהירות מקסימאילית: 114 מהירות ממוצעת: 85 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה"כ כ 3,947 VPC'S TOTAL במשך הבדיקה. ממספר מוקדים שונים. בחלקם הופיעו בצורת קטעים של בגמניה וטריגמניה חדרית. ראה טבלת פיזור ה – VPC'S בדו"ח. נצפו כ 23 קטעים של NONSUSTAINED VENTRICULAR TACHYCARDIA 3-13 פעימות, במהירות עד 180 פעימות לדקה (יש AV DISSOCIATION). ראה עמ' 4-9 נצפו 53 VENTRICULAR COUPLETS ראה עמ' 9-11 לא מן הנמנע שהפעימות/הקטעים הנ'ל מדובר בפעימות על חדריות עם העברה אברנטית. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה"כ כ 1,531 APC'S במשך הבדיקה. חלקם פעימות עם הולכה אברנטית. ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו"ח. הפרעות הולכה: בשעה 6:37 נצפה קטע עם מרווחי R-R עד 2.5 שניות ככל הנראה מדובר בקטע ל- SINO ATRIAL BLOCK. ראה עמ' 4. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס , מהירות מקסימלית 114 פעימות לדקה ומהירות מינימלית 63 פעימות לדקה. מהירות ממוצעת ביממת המעקב 85 פעימות לדקה. הפרעות קצב חדריות ועל חדריות כמפורט לעיל הכוללות VPB's המהווים 3.5% מסך ה-QRS בתקופת המעקב, ארועים מרובים של NSVT בקצב לא סדיר אך עם AV DISSOCIATION, בכל מיני קצבים ופעימות מוקדמות על חדריות מרובות כולל חלקם עם אברציה.

לדעתי כן.יש לך הפרעות קצב חדריות בכמות לא קטנה שמחייבות התיחסות. מומלץ שתיבדק ע"י קרדיולוג .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים