דוח צנתור - מושגים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/11/2018 | 19:00 | מאת: ארי

שלום, שלום, בוצע לי צנתור והכנסת סטנט בעורק LAD. אשמח להבין מה משמעות המושגים הבאים בדוח צנתור: 1) עורק PROX LAD: משמעות המונח Segment morphology - Normal. 2) עורק PROX LAD: משמעות המונח Timi Flow - 2 ו - Timi Flow after - 3. 3) עורק LCX: משמעות המונח Lesion morphology - dominant. 4) מחלה חד כילית. תודה

1.מבנה העורק תקין 2.זרימת הדם בעורק נמדדת במושג שנקרא TIMI . זרימה תקינה זה TIMI 3 זרימה מופחתת 2 3.עורק עוקף דומיננטי הוא עורק שנותן ענף שנקרא PDA 4.מחלה של עורק אחד

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים