פיענוח הולטר לב של אבא

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/10/2018 | 11:57 | מאת: טובה

שלום דוקטור. אבא שלי בן 83 וכ3 שנים אחרי שבץ מוחי, באישפוז התגלה שאבא זקוק לקוצב לב אך הוא מתנגד לביצוע ההליך. כחלק מבדיקות מעקב הוא עשה הולטר לב ואלו התוצאות: קצב לב בסיסי -קצב סינוס מהירות מינימאלית 40 מהירות מקסימאלית 80 מהירות ממוצעת 49 ניצפו סה"כ: 88 APCS 2 קיטעיNONSUSTAINES ATRIAL TACHYCARDIA בני 3 פעימות ומהירות 129 לדקה. ניצפו קטעי sinus bradycardia במהירות של 35 פעימות לדקה. נצפו הפרעות קצב על חדריות כמפורט לעייל. האם הבדיקה תקינה?

תקינה היא לא,דופק 35 הוא דופק מאד נמוך,אם הוא בזמן שינה זה פחות נורא אבל אם הוא במצב עירנות וגורם לחולשה או להתעלפות - צודק כנראה מי שהחליט על קוצב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים