דופק מהיר / גבוה ותרופה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/10/2018 | 17:09 | מאת: נטלי

שלום, בת 35, תמיד סבלתי מדופק גבוה בסביבות 90-110 במנוחה. ללא בעייה קרדיולוגית משום סוג. שלש שנים אחרונות נטלתי פרולול 10מג X 3פעמים ביום. לפני שבועיים החלפתי את הפרולול ביוזמתי לנורמלול 25מג X 2 פעמים ביום. החלפתי משום שרופא ריאות ייעץ לי להפסיק או להחליף פרולול עקב הפרעות נשימה {ללא מחלת ריאות, ריאות תקינות} ונופרלול הוא סלקטיבי ופחות משפיע על נשימה, וגם כי הפרולול כבר לא ממש הוריד לי את הדופק. שאלתי היא כזו, האם מבחינת מינונים זה נשמע תואם את כמות הפרולול שהיתי לוקחת? 30מג פרולול - וכעת 50מג נורמלול. אגב, הנורמלול אכן מוריד לי את הדופק ל 75-90במנוחה. שאלה נוספת, האם הנורמלול מתאים במצב כזה של דופק גבוה שאינו נובע ממחלה / הפרעת קצב? יש לי תור לקרדיולוג רק בעוד שבועיים, ומאוד חשוב לי לדעת אודה לך מאוד על דעתך

50 מ"ג נורמלול מקבילים לכמות יותר גדולה משלושים מ"ג פרולול אבל אם הדופק נשמר לך בערכים של 70-80 בלי ירידה בלחץ הדם - המינון הוא בסדר. נורמלול כמו פרולול וכמו קרדילוק מתאימים למצב כמו שתארת

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים