פיענוח אקו לב של אשתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/10/2018 | 18:57 | מאת: AlexMor

שלום רב וערב טוב. אשתי עם היסטוריה של לימפומה אודצ'קין. אנחנו היום שנתיים אחרי הטיפול האחרון. בביקורת האחרונה אצל האונקולוגית שלה, אשתי העלתה שלעיתים לאחר מאמץ או לחץ היא מרגישה סוג של קוצר נשימה וכשמנסה לנשום עמוק מרגישה דקירה מתחת לחזה השמאלי. האונקולוגית שלה הפנתה אותה לאקו לב. התוצאות הן כאלו: ללא היפוטרופיה. עליה שמאלית תקינה. חדר ימין גודל והתכווצות תקינים. מסתם מיטראלי- אי ספיקה טריויאלית. מסתם אאורטלי תקין. מסתם טריקוספידלי - אי ספיקה טריויאלית בתוספת RAP הלחץ הריאתי הסיסטולי המוערך הינו סה"כ 21 ממ"כ. אאורטה העולה אינה מורחבת. קרום הלב נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית. וריד נבוב תחתון IVC לא מורחב עם תמט נשימתי תקין. סיכום: Vizualli Estimated Ejection Fraction (LVEF) - 60% Good LV function. No hemodynamically sinificant valvular waz found. מצ"ב תמונה של הבדיקה

הדו"ח יפה, רק מה אתה שואל ? בדיקת האקו סה"כ תקינה.

18/10/2018 | 13:41 | מאת: AlexMor

האם הכל בסדר ומה המשמעות של החסימות האלו שכתובות שם. אגב לשם השוואה, בבדיקה הקודמת (לפני 3 שנים בערך) היה RAP של 17. מה משמעות מגמת העלייה. ואגב תודה רבה על התשובה המהירה

הכל בסדר צר לי אבל אין שום חסימות בתוצאות הבדיקה RAP הוא לחץ בעורק הריאה - גם 17 תקין וגם 21 תקין מאד - אין שום מגמת עליה הבדיקה טובה !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים