האם יש עוד סיכוי לסידור הדופק בעזרת תרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/10/2018 | 07:49 | מאת: משה

לד"ר דני אליאן שלום רב. תודה רבה שאתה עונה בפורום. שאלתי אותך לפני כמה זמן על היפוך קצב הלב על ידי הפרוקור בעזרת ה'. אמרת לי שזה יכול לקחת איזה שבועיים. אני בן 60 רציתי לשאול בבקשה, אני לקחתי כמובן לפי הוראת הרופא שלי, שבוע כל יום 1200 פרוקור אחר כך שבוע כל יום 800 פרוקור עכשיו התחלתי 400 פרוקור ליום לשבועיים ואז לחזור לרופא. אני קצת בדכאון כי הדופק הוא עדיין ממוצע 93 או 95 אומנם פחות מהמאה או מאה ועשר שהיה אבל עדיין זה הדופק, בסביבות 95. האם זה כבר אומר שהטיפול נכשל או שיש עוד סיכוי לשיפור בצורה התרופתית. אני לוקח מטופרולול 50 לעומת 100 שהייתי לוקח כאשר גילו לי את הפרפור. וכאמור אני כחמש עשרה שנה אחרי מעקפים, שהכל היה בסדר עד עכשיו ב"ה. (כל השנים עד הפרפור לקחתי נורמיטן ואספירין וויטמינים וסטטינים) תודה משה

המספר של הדופק - 93 או 90 - לא אומר הרבה ,מה שחשוב זה האק"ג האם הקצב סדיר,מה שנקרא קצב סינוס,או שנותר עדיין פרפור אני מניח שאם הדופק הוא 93 זה כנראה פרפור אם עבר כל כך הרבה זמן מאז שהתחלת את הפרוקור הסיכוי שהפרוקור לבד יהפוך את הקצב לסינוס נראה קטן אבל לא לגמרי בלתי אפשרי. הפרוקור יכול כן לעזור אם תעבור היפוך קצב חשמלי במקביל לטיפול בפרוקור.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים