אי ספיקה ב 3 מסתמים מה זה אומר,,,,,

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/07/2018 | 12:02 | מאת: ימית

שלום יש לי שאלה לפני כמה שנים עשיתי אקו לב באקראי וגילו לי אי ספיקה מיטראלית מזערית הבנתי שלחצי אוכלוסיה יש את זה, לאחר מכן באקו חוזר גילו אי ספיקה גם מיטראלית וגם טריקוספידלית, ובאקו השלישי לאחר כמה שנים גילו גם מיטראלית גם טריקוספידלית וגם פולמונלית , כולם ברמה מזערית הקרדיולוג אומר שזה שטויות ולא להתייחס אבל האם זה אומר שלאט לאט כל המסתמים מתחילים להיסתם או שבאמת אין סיבה לדאוג אשמח לתשובות אני בת 38 ובריאה בדרכלל

באמת, אין סיבה לדאג. אי ספיקה מיזערית של מסתם היא חסרת משמעות. ועכשיו נחשוב בהגיון - אם המסתמים לאט לאט היו נסתמים זה היה גורם לדלף ? להיפך...

20/07/2018 | 14:54 | מאת: ימית

סליחה דר אבל לא הבנתי למה התכוונת שאמרת להפך? אבל הבנתי שאין לי סיבה לדאוג

מאד פשוט : כתבת שהיה לך חשש שהמסתמים לאט לאט נסתמים,, עניתי שבמידה ומסתם "נסתם" קורה ההיפך מדליפה - המסתם הופך צר ולא דולף ! בכל מקרה אין מקום לדאגה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים