האם מוצדק מבחינה רפואית שתי הפגיעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/07/2018 | 10:43 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! 1. סיליקוזיס ריאות קשה ברקע, חמצן בלילה. אובחנתי בשנת 2010. 2. בשנת 2010 עברתי אקו במאמץ עם NYHA 10. ו- ST ללא שינוי. 3. בשנת 2015 עברתי מיפוי לב במאמץ עם NYHA 4.9, צניחות ST אופקיות 2 מ"מ בחיבורים V4-6. 4. בגין סיליקוזיס נקבע נכות בשיעור של 80%. עו"ד טוען שבגין ירידה בתפקודי לב, לפי NYHA, מגיע לי אחוזי נכות נוספים בגין הלב, בטענה ש-NYHA הינו קריטריון קרדיולוגי ו-NYHA ירד כתוצאה ישירה מסיליקוזיס. 5. האם זה מקובל ומוצדק מבחינה רפואית - לקבוע אחוזי נכות גם ממומחה ריאות וגם ממוחה בקרדיולוגיה במקרה הזה? (צנתור לב - לחץ דם ריאתי בגבול העליון, סיסטילי 30, כל שאר בלב תקין). תודה רבה.

אכן לקביעת מצבך יש להתייחס הן לריאות והן ללב. מהבחינה הקרדיאלית האחוזים מושפעים מדרגתך התפקודית לפי הקלסיפיקציה של NYHA

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים