בדיקת תפקוד אדנותל ,האם עשויה לסייע לטיפול?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/07/2018 | 20:32 | מאת: עמית אלתם

קראתי כאן שאלה בנידון מלפני חמש עשרה שנים, אז ציין הקרדיולוג שהמידע על התפקוד כרגע אינו מוביל לשיפור הטיפול, חלפו הרבה שנים ,האם כיום כדאי לחולה לב לעשות את הבדיקה לתפקוד האנדתול , האם הבדיקה עשויה להוביל לשיפור הטיפול? האם בקרדיולוגיה בכלל מתייחסים לתוספים , ציטרולין וארגינין העשויים לשפר תפקוד האנדתול?

באשר לתפקוד האנדותל - תלוי את מי שואלים. יש רופאים שמייחסים לבדיקה חשיבות גדולה ויש רבים שהם לא כל כך חד משמעיים.זו בדיקה שמוסיפה עוד נתון מועיל באשר להתפתחות טרשת עורקים. באשר לטיפול בתכשירים שציינת לתפקוד האנדותל -ההסתייגות גדולה עוד יותר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים