אם עוצרים את הנשימה הדופק לדקה יורד?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/06/2018 | 19:11 | מאת: חני

אני רוצה לעשות ניתוח בהרדמה כללית (ניתוח לא חובה אבל משפר את אכות החיים) כחלק מהבדיקות מדדו לי לחץ דם ודופק ומסתבר שיש לי דופק מהיר ולחץ דם קצת גבוה (מדדו לי כמה פעמים). לפי מה שהבנתי הדופק מאוד מהיר ולחץ הדם גבולי. אני צריכה לראות קרדיולוג שיאשר לי הרדמה כללית... יש לי שאלה תאורטית.. נניח וכשימדדו לי לחץ דם ודופק פעם הבאה- אם אעצור את הנשימה שלי לכמה זמן... הדופק נעצר? ואז ייראה כאילו יש לי דופק יותר נמוך לדקה? סתם מעניין אותי..

הפסקת נשימה לא עוצרת את הדופק אבל יכולה בשלב ראשון להאיט אותו. כמו שכתבת, השאלה לכמה זמן, עצירת דופק להרבה מאד זמן... מן הסתם עוצרת הכל, גם את הדופק.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים