תחושת צריבה/שריפה בבטן ולאורך יד שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/06/2018 | 20:01 | מאת: רונן

שלום ד"ר, אני בחור בן 33, גובהי 1.75 ומשקלי 85. מעשן סיגריה אחת/שתיים ליום. בריא בדרך כלל. בחודש וחצי האחרון אני מרגיש תחושת שריפה/צריבה חזקה במרכז הבטן וכן תחושה דומה המתלווה לה לאורך יד שמאל. אציין כי התחושות מופיעות במנוחה ללא קשר למאמץ פיזי. אוסיף כי לפני מספר חודשים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה שנמצאה תקינה בשל תחשות נפיחות שהטרידה אותי. האם תחושות הצריבה שאני חווה בבטן וביד יכולות להצביע על בעיה לבבית או שמא ייתכן ומדובר בבעיה אחרת שאינה קשורה בלב? והאם בדיקת אק"ג יכולה לשלול בעיה חמורה בלב? בתודה מראש, רונן.

בהחלט יכולה להיות גם בעיה לבבית, אם כי בגילך הסבירות איננה גדולה, אבל מצריך בדיקה. אק"ג במנוחה איננו מדד טוב לשלול בעיה לבבית שתסביר את תלונותיך. אם עושים ברור צריך לעשות אותו כמו שצריך.תבדק ע"י קרדיולוג והוא יחליט איזה ברור,אם בכלל,אתה צריך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים