מסתם מסוייד בבת 92- פיתרון לא פולשני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/04/2018 | 00:08 | מאת: חיים

שלום- בת 92. בדיקת אקו עלתה מסתם ותיני מוצר ומסוייד. הומלץ על צינתור אבחנתי וצינתור להחלפת מסתם. מאופיינת כצלולה , עירנית ובדיקות דם וכלליות מעולות. חשה בקוצר נשימה לעיתים וקשיי הליכה מרובה. לאחר צנתור אבחנתי, לקתה בדליריום ובלבול, הזיות שחלפו רק לאחר כשבוע עם תמיכה תרופתית. עדיין תשושה מאוד. פסיכיאטר ציין שהתערבות פולשנית נוספת תגרום לנזק מוחי וגם הקרדיולוגים בדעה שלא ניתן לעבור הליך פולשני. מקבלת כתמיכה קלה חמצן לזמן קצר ופוסיד לנוזלים בריאות. איזה הליך תרופתי עשוי להועיל לצורך החזקה ותמיכה ולהאריך ככל האפשר את שגרת חייה. תודה

לצערי אין הליך תרופתי חליפי במקרה שלה , יש צורך לטפל במסתם האאורטלי המוצר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים