RBBB שנעלם אחרי שהופיע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/04/2018 | 14:58 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 42. לפני שנה חוויתי דפיקות לב מואצות ולחץ בחזה. במיון אבחנו NSR RBBB שלא הייתי מודעת שיש לי. הומלץ לי לפנות גם לקרדיולוג להמשך בירור. במהלך הבירור הנוסף נאמר לי שאכן יש לי RBBB אבל בעית הלחץ לא קשורה למקור לבבי ןלהמשיך בירור אצל רופא ראות וגסטרו.ׁ בנוסף, לשוב לביקורת קרדיולוגית. גם בביקורת נאמר שיש לי RBBB שאינו מדאיג. לפני כשבוע פניתי בלילה למוקד חירום עקב לחץ בחזה ושם נאמר לי שבתרשים אין RBBB. האם זה ממצא שמחיב בירור שכן בשנה האחרונה נאמר לי 4 פעמים שיש לי RBB בכל הברורים שעשיתי. מה המשמעות שהחסימה נעלמה? בינתיים שללו גם בעיה על ריקע ראיתי וחושדים בריפלוקס. תודה על התשובה

RBBB היא הפרעה במערכת ההולכה החשמלית של הלב ויכולות להיות לה הרבה סיבות כמו משני להתקף לב לדלקת בלב לתסחיף ריאתי ועוד. RBBB שחולף צריך להיות קשור למשהוא מהארועים הנ"ל שהיה וחלף - ואני בספק רב שזבה המקרה אצלך יש מצבים של הפרעה לא שלמה בהולכה מה שנקרא ICRBBB וזה מצב קצת שונה זה שהיה ונעלם - כבר טוב. אם את רוצה להבין יותר טוב את מה שהיה ממליץ שתראי לקרדיולוג מנוסה את כ תרשימי האק"ג עם ובלי RBBB

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים