דופק של 260 ואפשרות לתסמונת ברלו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/03/2018 | 13:43 | מאת: שירה

ברוך השם שלום רב אמי סובלת מתסמונת ברלו. לי ולאחותי יש כבר מספר שנים תחושה מדי פעם כאילו הלב קופץ לכמה שניות ואז זה חוזר לעצמו, ומכיון שאמא שלי מתארת חויה דומה אני מניחה שייתכן מאוד שירשנו את התסמונת. כמו כן אני סובלת מתשישות שהולכת ומתגברת עם השנים עד כדי כך שאני כבר כמה שנים לא נוהגת בגלל הרדמויות בנהיגה, וכרגע קורה לא מעט שברגעים של עייפות גדולה אני נרדמת בעמידה ותופסת את עצמי רגע לפני שנופלת. אולי גם היא קשורה לענין. לפני מספר שבועות גיליתי שאכילת שוקולד מסייעת לי מאוד להישאר ערה והתחלתי לאכול הרבה שוקולד. אחרי כשבועיים שלושה של אכילת כמות די רצינית של שוקולד (חפיסה שתיים ליום) התחלתי להרגיש שהדופק שלי הרבה מהזמן בין 100-120. כשהוא עלה באחד הערבים ל-160 התייעצתי עם רופא ששלח אותי למיון. עד שהגעתי למיון הדופק ירד לסביבות 100 הא.ק.ג. היה תקין ושלחו אותי הביתה. שבוע שעבר היתה לי מין קפיצת לב כמו שאני מכירה אך הפעם היא לא נמשכה מס' שניות אלא 20 דקות כשבזמן הזה הדופק היה על 220-260. אחרי 20 דקות שכבתי במיטה ואז, די מיידית, הרגשתי את כל הבטן שלי מתהפכת והכל עבר. מאז אני מרגישה מצוין חוץ מהתשישות הרגילה, אין לי בעיה לתפקד וגם אין לי בעיה להתאמץ- לרוץ או לסחוב דברים. השאלות שלי- האם אני צריכה לראות קרדיולוג? באיזו דחיפות- האם עוד חודש וחצי זה בסדר? האם באותם 20 דקות הייתי בסכנת חיים? האם ייתכן שהעייפות קשורה לבעיה לבבית? תודה רבה, שירה

אין לך תסמנת ברלו עד שלא יוכח אחרת ,את צריכה להיבדק. עם הסימפטומים שתארת ממליץ שתעשי בדיקת אקו דופלר, הולטר דופק ותבדקי אצל קרדיולוג. האם היית בסכנת חיים - קרוב לודאי שלא ! אם אני צריך להמר העייפות ממש לא קשורה לבעיה לבבית ,יש המון המון סיבות אחרות לפני בעיה לבבית. לא הייתי מציע לך להמשיך עם שתי חפיסות שוקולד ליום כי אז בטוח תהיה לך בעיה לבבית ואם לא לבבית אז עודף משקל...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים