ממברה תת אאורטלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/04/2009 | 16:01 | מאת: חגית

האם ניתוח לב פתוח להסרת ממברנה תת אאורטלית הוא פתרון מלא, או שיתכן שצריך ניתוח נוסף ? לא הוסבר לי בבית החולים אחרת תודה על התייחסותך

30/04/2009 | 10:18 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום חגית, ברוב במקרים, הטיפול הכירורגי להסרת ממברנה תת-אאורטלית הוא פתרון מלא. יש מקרים בהם יש חזרה של ההיצרות, ובחלק מהם יכול להידרש גם ניתוח חוזר. מורכבות הניתוח שונה מחולה לחולה, ותלויה בין השאר במבנה הממברנה, במידת המעורבות של מסתמי הלב, או בקיומם של מומים נוספים המחייבים תיקון. מידע מדוייק ומלא המתייחס אישית למצבך תוכלי לקבל מהכירורג המנתח. רפואה שלימה ובהצלחה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים