לא ממליץ?

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

20/06/2014 | 16:28 | מאת: חי

שלום דוקטור. באחת מההודעות כתבת שאינך ממליץ לילדיך ללמוד רפואת שיניים. אתה יכול לפרט בבקשה מדוע ? תודה רבה

22/06/2014 | 07:51 | מאת:

מזה לא מעט שנים נמצא המקצוע במשבר. הסיבה העיקרית היא עודף רופאי שיניים. היחס המומלץ בעולם הוא 3000 מתרפאים פוטנציאלים לכל רופא. המצב בארץ הוא כ 950 לכל רופא. יוצא מכך שרוב המרפאות עובדות במצב של PART TIME ולא ממלאות את היומן במלואו. השוק כבר הבין את זה מזמן ועל כן היום רוב הסטודנטים לרפואת שיניים הן נשים, כלומר זה הופך להיות מקצוע של המפרנס השני במשפחה. קצרה היריעה מלפרט הכל אבל זה עיקרי הדברים.