למי מתאימים לימודי רפואת שיניים?

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

28/11/2013 | 14:36 | מאת: תמר

שלום, אני נמצאת כרגע בשלב שלפני בחירת מקצוע לימוד. ממוצע הבגרויות שלי הוא 105 וניגשתי לפסיכומטרי, בו קיבלתי ציון נמוך-610 (כעת נרשמתי למועד נוסף בנסיון לשפר את ציון הפסיכומטרי). כחלק מההתלבטויות שלי הם לימודי רפואת שיניים. אינני אדם ריאלי בתפיסתי אך אדם טיפולי. אני לקוית למידה וחוששת מאוד ממהלך שנות הלימודים המאתגרות. רציתי לשאול מספר שאלות שאולי התשובות יהן יסיעו לי ויכוינו אותי בבחירת מקצוע: 1. אילו תכונות נדרשות ללימודי רפואת שיניים ובכלל לעבודה בתחום? 2. האם ניתן להגדיר את הלימודים כקשים ואינטנסיבים מאוד? עד כדי נשירה? 3. האם ידוע לך האם אנשים רבים נושרים במהלך הלימודים עקב חוסר התמודדות? 4. כיצד נראים הלימודים מבחינת תוכן וחומר הלימוד? כלומר, מה כוללת שנת הלימודים הראשונה? מתי מתחילים תרגולים מעשיים או צפייה בכאלה(ניתוחים וכדומה)? 5. האם עלי להיות אדם מאוד חזק נפשית על מנת להתמודד עם הנל? אשמח לכל תשובה שתעשיר את ידיעותי ואני מקווה להגיע להחלטה בעקבותיה.. תודה מראש.

28/11/2013 | 14:37 | מאת: תמר

שכחתי לשאול גם בנוגע לשכר הלימוד (באוניברסיטת ירושלים) ומהם התנאים לקבלת מלגה (מלאה או חלקית).

01/12/2013 | 10:34 | מאת:

אין לי ידע בנושא

01/12/2013 | 10:33 | מאת:

תמר שלום השאלות שהעלת כאן מאד מורכבות ועל כן תשובתי התמהמה 1 לדעתי, מרופא נדרש לגלות רצון טוב, סבלנות וסובלנות ולאהוב אנשים.כמובן שאפשר להיות רופא גם בלי זה אבל אז הפציינטים סובלים 2 בלימודים האלה יש להשקיע 6 שנות לימוד והרבה שעות, אבל לדעתי מספר הנושרים באמצע הוא ממש מזערי 3 אין לי כיום את הידע לאמר לך כיצד בנויות שנות הלימוד, אבל בד"כ יש שנתיים וחצי של לימודים בעיקר עיוניים ויתר השנים הן לימודים עיוניים ומעשיים במעבדות וקליניקות נראה לי שאם המקצוע מעניין אותך, את אוהבת להיות בחברת אנשים, ויש לך רמת ציונים סבירה ואינטיליגנציה סבירה את בהחלט יכולה לראות את עצמך כסטודנטית מצליחה לרפואת שיניים