רפואת שיניים- הדסה

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

07/05/2012 | 19:26 | מאת: יניב

ד"ר נוימן הנכבד שלום רב! שמי יניב, בן 23, מצפון הארץ. שירתתי בצבא כפראמדיק לוחם חטיבתי בתפקידי הראשון וכפראמדיק יח' מובחרת בתפקידי השני. במהלך שירותי הצבאי נחשפתי למרפאת השיניים ולתחום כולו. מאז שחרורי עובד בהדרכות צוותים רפואיים בתחום הרפואה הדחופה (ACLS) ובתקן עוזר רופא בבי"ח רמב"ם. תוך עבודתי זו אני נחשף רבות למח' לכירוגיית פה ולסת ובו בזמן לאור התעניינותי הולך לימי חשיפה בתחום ובתחומי רפו"ש אחרים במסגרת המחלקה. כיום, סטודנט למדעי הרפואה בחיפה. לקראת סוף שנה אקדמית זו אני חש בשל ובעל רצון עז להשתלב בלימודי רפו"ש בהדסה. אוהב את תחום הרפואה בכלל ורפו"ש בפרט. מאוד נמשך להתעסקות המנואלית הגבוהה, המקצוע משלב תחומי חיים המושכים אותי ביותר (הן בפן הרפואי והן בפן המנואלי- עוסק בציור ובפיסול מגיל צעיר). לאור הגעתי לפורום, ברצוני לשאול במידה והינך יודע, באם קיימת אפשרות מבחינתי לקראת סוף הסמסטר (יולי) לבצע מעבר לפקולטה בי-ם על סמך נתוניי הבאים: 1. ממוצע שנה א'- כ-50 נ"ז בממוצע מצטבר של כ-94 (כימיה- כללית, אי-אורגנית, פיסיקלית, אורגנית. פיסיקה- מכניקה, אופטיקה, חשמל ומגנטיות. חדו"א. אנגלית למדעי החיים ביולוגיה של התא. סטטיסטיקה. זואולוגיה. מבוא לפסיכולוגיה. סוציולוגיה ואנתרופולוגיה.) 2. פסיכמוטרי- 685 בדגש כמותי. 3. ממוצע בגרות 10.33 * הקבלה אליה אני מכוון היא לשנה מתקדמת דהיינו לשנה ב'- למיטב הבנתי ובהשוואה לסילבוסים אוכל לקבל פטור מקורסי שנה א' ולהשלים קורס אחד. במידה ותוכל לשפוך אור על הנושא אשמח מאוד לתגובתך, בתודה מראש ובברכה, יניב [email protected]

07/05/2012 | 21:43 | מאת:

יניב ידידי שלום, ראשית הערכתי למסלול הצבאי שלך ! וכמו כן להכשרה הרפואית הנרחבת שלך. אינני בקיא בתנאי הקבלה העכשוויים לא בבית ספר לרפואת שיניים בתל אביב, ולא בפקולטה לרפואת שיניים בהדסה ירושלים. לדעתי אתה צריך לפנות למשרד י הקבלה בשני בתי הספר ולבדוק את העניין. זה ניתן להעשות גם בכתב, ואולי עדיף בעל פה. אני מאחל לך הרבה הצלחה במסלול העכשווי שלך ומקווה לראותך מצליח להתקבל למסלול רפואת השיניים. עלה והצלח!

09/05/2012 | 19:05 | מאת: יניב

ד"ר נוימן הנכבד, ראשית תודה רבה לתגובתך המהירה. שנית, לאחר בירור קל באונ' ת"א הבנתי שעליי להירשם אך ורק לשנה א' או לשנה ד' (תלוי בתואר הראשון).פחות רלוונטי עבורי. לגבי הדסה, הדבר יתאפשר אולי לקראת פתיחת שנת הלימודים הבאה והקבלה תהיה ע"ס ממוצע אקדמי חלקי וציון פסיכומטרי ועל בסיס מקום פנוי. אנסה את מזלי לקראת סוף השנה בהדסה, אולי אמציא מכתב לבקשתי לראש וועד הוראה/ דיקן/ דיקן משנה...מקווה שאצליח להיכנס ללימודים בי-ם. שוב תודה רבה על הסיוע! בברכת ערב נעים! יניב

13/05/2012 | 04:36 | מאת: שמואל

אני לא חושב שתוכל להשתלב בשנה ב' - פיספסת קורסים חיוניים שיש בשנה א' ולדעתי לא תוכל להשלים (מבוא לבריאות הפה, מבוא למחקר ברפו"ש, מיומנויות מנואליות ומורפולוגיה דנטלית, דימות ביומולקולות ועוד). הצינים שלך קצת נמוכים אבל תבדוק קבלה על פי לימודים אקדמיים ( הממוצע שלך בהחלט מרשים) - ויש סיכוי לא רע לעבור לשלב המבחנים כדי להתקבל לשנה א'. (אחרי המבחנים, מי שעובר מקבל זימון לראיונות ולאחר מכן מודיעים על קבלה/דחיה). בהצלחה