לימודי רפואת שיניים

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

07/07/2011 | 18:12 | מאת: ביר

שלום, לאור הנאמר כאן אני מתלבטת באשר לימודי רפואת שיניים. האם כל הנאמר על הלאמת התחום בוצע?עדיין קיים חשש למשכורות רופאי השיניים? או שמא העניין מאחורינו? בנוסף לכך, הציונים שלי הם ממוצע בגרויות 112 ופסיכומטרי 663 האם שווה להגיש מועמדות עם ציון פסיכומטרי כזה? או שעדיף לשפר? (באונ' העברית חתך הקבלה הנו פסיכומטרי 650 וממוצע בגרויות 105)

09/07/2011 | 23:21 | מאת:

מקצוע רפואת השיניים הולך לקראת הלאמה מוחלטת, מה שיביא לירידה בכושר ההשתכרות של רופאי השיניים. כבר היום יש יותר סטודנטיות מסטודנטים מה שמוכיח שזה הפך להיות המקצוע של המפרנס השני במשפחה.... לילדים שלי לא המלצתי ללמוד רפואת שיניים.....

01/08/2011 | 20:06 | מאת: בג

שאלו אותך שאלה פשוטה... האם אפשר לגשת עם ציונים כאלה... לא שאלו אותך לגבי האם כדאי ללמוד רפו"ש. ולמרות שהמקצוע יולאם - גם הרפואה מולאמת - זה לא אומר שאין אנשים שרוצים לעסוק ברפואה (להיפך - כל כך הרבה רוצים) אז אולי אתה לא היית לומד רפו"ש אם זה היה מקצוע מולאם ... אבל יש מספיק שכן - ויש בזה משהו אצילי - ונצרך...

02/08/2011 | 05:12 | מאת: בג;

תמיד יש מקום לדאגה - אבל גם אם המקצוע מולאם, רופאי השיניים לא ירעבו ללחם. וכמו רופאים - גם הם ירוויחו משכורת. יותר מזה, לרופאי שיניים יש יכולת לשבות בצורה כמעט מלאה, בניגוד לרופאים רגילים שהשביתות שלהם מאוד מוגבלות. ההלאמה תהיה בעיקר לרפואת שיניים בסיסית (לא אורטודנטיה או פרוצדורות מסובכות) לילדים עד גיל 18, הסיכוי שזה יורחב ויכלול את הקשישים - מאוד קטן. את יכולה לגשת עם ציונים כאלה, עדיף לשפר, אבל זה בסדר בשביל העברית (כמו שכתבת), אבל תל אביב דורשים יותר (ללפחות השנה)... תבדקי באתר של ת"א מה הסכם שלך... השנה הם דרשו סכם של בערך 690. אני ממליץ שתדברי עם רופאי שיניים (כפי שאני עשיתי) ותשמעי מה יש להם להגיד. ותבררי אם את באמת מעוניינת בתחום הזה, ואם זה בכלל מתאים לך. בהצלחה!