כאב בערב לאחר טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

10/06/2011 | 15:47 | מאת: רונן

שלום, לפני כשבועיים חשתי כאבים חזקים בלילה, פניתי לרופא שיניים ולאחר צילום גילו כמה חורים וחור אחד עמוק באזור הכאב ובוצע לי טיפול שורש (הוצאה של השורש וסתימה זמנית). לאחר שבוע חשתי עדיין בכאבים (אני חושב שמאותו מקור) בלילה ופניתי שוב לרופא. הוא אמר שיתכן ועדיין יש דלקת באיזור ונתן לי אנטיביוטיקה (מוקסיפן) ומשככי כאבים. בזמן השימוש עדיין חשתי בכאבים ואתמול (שבועיים מאז הטיפול הראשוני) פניתי בשלישית למרפאה. פתחו לי את הסתימה הזמנית וניקו לי שוב את החור. אתמולשוב סבלתי מכאבים בלילה וגם כעת כששכבתי לנוח. אני חושב שהכאבים מתחילים כאשר אני שוכב כיוון שבמהלך היום איני חש שום כאב ורק כשאני שוכב מתחילים הכאבים (עכשיו לדוגמא...)וכשאני קם הכאבים נמשכים לעוד 15 דק' בערך ואז דואכים. האם יתכן שהשכיבה לוחצת על עצב כלשהו שמפעיל את הכאב? מה ניתן לעשות? אני די חסר אונים כבר, כל לילה אני מתעורר ומחפש מה לאכול כדי לקחת את משככי הכאבים, לפעמים עד שאני אוכל משהו הכאב חולף ואני חוזר לישון מבלי ליטול את משכך הכאבים ומתעורר שוב עם כאב אחרי חצי שעה. תודה.

10/06/2011 | 22:56 | מאת:

ממכבך אני מניח שטיפול השורש טרם הסתיים. קיימות תרופות שונות אותן ניתן לשים בתעלות השורש ושתכליתן חיטוי המקום ויש להן גם השפעה על הפחתת הכאב. אינני יודע באיזומ מהן השתמש הרופא שלך. נסה לקחת ADVIL לפני השינה ופנה שוב לטיפול רפואי