רפואת השיניים בסכנה?

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

16/08/2010 | 19:45 | מאת: שגיא

ד"ר גרינבאום שלום, לאחרונה התקבלתי לרפואה ולרפו"ש ואני נמצא בהתלבטות מאד רצינית במה לבחור. בימים האחרונים אני נוטה יותר ויותר לכיוון רפו"ש אבל הדברים שקראתי פה בנוגע להרעה הצפויה בתנאי העבודה של רופאי השיניים מדאיגה אותי. האם הפגיעה ברופאי השיניים היא איום ממשי או שמדובר בהערכות בלבד? האם קיימת התאחדות כלשהי של רופאי שיניים שנלחמים להגן על זכויותיהם ועל עתיד המקצוע? אשמח מאד לקבל ממך ומשאר גולשי הפורום פרטים נוספים על העניין.

20/08/2010 | 01:38 | מאת:

כפי שהבנתי מדברי חיים נוימן והוא מהימן עלי מאוד בהיותנו יחד תלמידי םבבית הספר הריאלי בחיפה וכיום הוא משמש בהר"ש יו"ר הועדה להגנת המקצוע כך שהוא מקורב לנושא . לדבריו לאחרונה קורים דברים שאיש לא מבין כיצד נחתכו בנוכחות ד אחד בלבד ודווקא לא הצד שבו מתבצעת עיקר רפואת השינייפ לילדים -קופות החולים הסכמים לטיפול בילדי ישראל עדד גיל -רק לאחר שבועות רבים נזכר שר הבריאות לצרף ךלהסכם גם רופאי שיניים עצמאיים שיסכימו לקבל את התשלום שהמדינה משלמת פר קפיטה לטיפול בילדים הנ"ל.יוצא מכאן שסגן השר ליצמן פעל ללא ידיעה וללא בירור עם הר"ש ועם הגורמים הנוגעים בדבר במשרדו ןהטיל על מי שאינו מצוייד בידע ובמיומנות בכמות המספקת לביצוע הטיפול.משרד הבריאות שאמון על מתן התשובות לסגן השרולפקח על ביצע המשימה לא נשאל מן הסתם היכן נמצאים הפדודונטים רובם ככולם וגם עיקר נותני השירות בתחום רפואת שינים לילדים .צא וחשובאם כך מתהבלים לכאורה הדברים מה צפוי לנו עוד באמתחתו של סגן השר ליצמן ולאן נגיע כאשר הוא יחליט בצעד פופוליסטי לחסל את הרפאה הפרטית בתחום רפואת השיניים.ותחשבו על זה הוא אינו סופר אותנו כלל!!!?ואת הילדים עדד גיל 8 שיטופלו ע"י רופאים שלא הוכשרו לכך בעיקר -הוא סופר ???